Sofie Johansson

Jag som driver Springertoken och Kennel Golezzos, heter Sofie Johansson och är 42 år.
Jag är uppväxt i Köping i en familj med taxar och drevrar som jakthundar.

Jag tog tidigt min jägarexamen och var med ute i skogen en hel del. Under tonåren så var hästarna det största intresset och taxen som vi hade då var mer en familjehund som hängde med i stallet. 2002 flyttade jag till Västerås, där jag nu bor med min sambo Magnus och våra två barn.
Vid den tiden så passade jag min systers flatcoated retriever, Laban, en hel del och längtan efter en egen hund satte fart ordentligt.
Efter några år skaffade jag min första Engelska springer spaniel och snabbt ökade mitt intresse för att utbilda och tävla hund. Det dröjde inte länge innan jag utbildade mig till instruktör.
Jag är även utbildad förskollärare och min utbildning inom pedagogik har jag stor nytta av både i hundträning och i mitt arbete som instruktör.
Antalet hundar hos oss steg snabbt och just nu har jag tre stycken Engelska springer spaniels hemma som jag tränar i olika grenar.
Rallylydnad och jaktträning är nog det jag brinner mest för, men vi tränar även Nosework, specialsök, lydnad och spår.

Medverkar på utställningar

Att träna valp är nog det roligaste jag vet! Jag åker också på en delutställningar eftersom jag tycker att det är en bra miljöträning med den unga hunden och såklart för att få en bedömning på mina hundar som jag ska använda i avel.

Alla mina hundar har genomfört MH eller BPH, vilket är något jag också förespråkar. Det är bra för rasen och intressant för mig som hundägare att se vad jag har i kopplet.
När jag tränar hund och håller hundkurser så tränar jag bara med positiv förstärkning och tror på idén att hunden ska vilja vara med mig och inte känna sig tvingad.

Jag brinner för inlärningspsykologin och älskar verkligen att se individer utvecklas och lära tillsammans. Jag tror på att relationen hund/människa måste bygga på trygghet och tillit innan vi bygger vidare med momentinlärning. Jag håller kurser och föder upp hundar för att jag älskar hundar och brinner för hundträning.

Utbildningar och Föreläsningar

Instruktörsutbildningen – Royal Dog Education
Uppfödarutbildningen – SKK
Hundägarcertifikatet – Fredrik Steen
Instruktörsutbilning på boken Bästa starten – Maria Brandel & Siv
Instruktörsutbildning på boken Bäst Var Dag – Maria Brandel & Siv
Rallylydnadsinstruktör – Sofia Angleby
Rallylydnadskurs – Anna Larsson
Jaktkurs ”Apportering till vardags och fest” – Lena Gunnarsson

Mina hundar tränar och tävlar i:

Rallylydnad
Jaktprov
Viltspår
Lydnad
Utställning
BPH
NoseWork

Intresserad av att gå en kurs?